Sikkerhed, strøm og saltsoftware sejrede

DCIM104MEDIADJI_0334.JPG

Det var vidt forskellige typer innovative løsninger, som løb med medaljerne, da Maskinleverandørernes Innovationspris blev kåret på Maskiner under Broens åbningsdag onsdag den 28. august.

I alt dystede 21 nyheder – fordelt på 6 verdensnyheder, 12 Danmarksnyheder og 3 firmanyheder – om sejren, men det blev sikkerheden, der kom i højsædet, da førstepladsen blev indtaget af den hydrauliske affjedring i feje-/sugemaskinen Kärcher MC 150 fra Nellemann Machinery A/S. Sølvet gik til den fuldt elektriske 6m3 fejemaskine Faun Viajet 6E fra Boschung Scandinavia, mens Epoke Groups dynamiske dosering af saltspredning med systemet Epoke EpoSat indtog 3. pladsen.

  1. plads til Kärchers hydrauliske affjedring

Ifølge juryen vandt Kärcher MC 150s hydrauliske affjedring guldet på grund af den betragtelige arbejdsmiljø og sikkerhedsforbedring, som systemet giver. Og ikke mindst fordi det er en teknologi, som kan udbredes og komme mange brugere til gavn på sigt, fortalte jurymedlem Nickolai Schlechter fra Stub og Gren.

Jurymedlem Nickolai Schlechter fra Stub og Gren

”Teknologien har et kæmpe potentiale for udbredelse, fordi den bedre affjedring har stor effekt på hele arbejdsdagen for føreren og skabe bedre arbejdsmiljø for mange,” understregede han.

Jurymedlem Troels Skov Larsen, partner i Skov Larsen A/S, pointerede endvidere, at den nye affjedring bl.a. stabiliserer og kompenserer og giver en mere stabil kørsel og mindsker risikoen for eksempelvis at vælte, når der køres over en kantsten.

Førstepladsen blev indtaget af den hydrauliske affjedring i feje-/sugemaskinen Kärcher MC 150 fra Nellemann Machinery A/S.

Den danske forhandler Nellemann Machinery A/S fortæller selv følgende om systemet: ”Kärcher MC 150 er udviklet med et aktivt hydraulisk affjedringssystem med automatisk nivellering og styring, således komforten er I top under alle forhold, både når den kører tom såvel ved fuld belæsning.”

  1. plads til Faun Viajets store, elektriske fejemaskine

Der er ægte elkraft under motorhjelmen på sølvmedaljevinderen Faun Viajet 6E, som kan køre hele arbejdsdagen (og mere til) på ren el med solid 6m3.

Sølvet gik til den fuldt elektriske 6m3 fejemaskine Faun Viajet 6E fra Boschung Scandinavia

”Maskinen er et godt tegn på, at der både er brug for ægte innovation og mere ”almindelig” udvikling. Her har vi en løsning, som er blevet præsenteret før, men det er første gang, at den kan køre en hele arbejdsdag og denne løbende udvikling er også vigtig. Desuden var vi imponerede over, at den kan køre helt op til 11 timer,” fortalte Nickolai Schlechter.

I sin indstilling til Innovationsprisen understreger den danske leverandør Boschung Scandinavia, at: ”Faun Viajet 6E har en imponerende kapacitet på 6,4 m3 og en vandtank på 1.900 liter. Med en samlet vægt på 18 tons og en ydelse på 50 kW kan denne kompakte fejemaskine, der kun er 7,5 meter lang, 3,3 meter høj og 2,5 meter bred, arbejde op til 10 timer på en enkelt opladning. Ladetiden er mellem 3-4 timer, og energiforbruget ved en fejning er 50 kW.”

  1. plads til dynamisk dosering af saltspredning med Epoke EpoSat
-Annonce-
Tidligere artikelOnline ophørsauktion over Ebko Maskinfabrik

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her